tordinački župljani sudjelovali u križnom putu po mjestima ratnih stradanja

Drugu godinu zaredom župljani u ratu stradale župe Tordinci na vinkovačkom području danas su sudjelovali u Križnom putu na kojemu su postaje Isusove muke bila mjesta masovnih grobnica i srušenih crkava na području te župe. L

U četiri masovne grobnice na području Tordinaca, Antina, Korođa i Ćelija bilo je pokopano 255 žrtava srpske agresije.

Prva postaja Križnog puta u kojem je sudjelovalo nekoliko stotina župljana Tordinaca predvođenih župnikom Markom Bubalom bila je tordinačka crkva Presvetoga Trojstva, a druga masovna grobnica ispred same crkve u kojoj je bilo pokopano 208 žrtava.

Među postajama Križnoga puta nalazila se i crkva Srca Isusova u Ćelijama, prvome hrvatskom selu stradalom u Domovinskom ratu početkom srpnja 1991. godine. Ona je potpuno srušena 7. rujna 1991. U toj crkvi, koja se danas obnavlja, hodočasnici su bili nazočni misnom slavlju.

Posljednja 14. postaja Križnoga puta bilo je mjesto masovne grobnice u Ćelijama iz koje su ekshumirane 32 žrtve srpske agresije na to slavonsko selo.

Tijekom Križnoga puta vjernici su molili za stradale u Domovinskom ratu, prognanike i povratnike, nezaposlene te za mir.

(Hina) žd jn

Pročitajte više