TORINSKI SUD PRODULJIO PRITVOR MEŠETARU U AFERI TELEKOM-SRBIJA

Novi nalog za zadržavanje u zatvoru Igora Marinija, mešetara u središtu afere Telekom Srbija potpisao je sudac za preliminarnu istragu u Torinu, Francesco Gianfrotta, javljaju u srijedu talijanski mediji.

Marinija se optužuje za klevetu talijanskih političkih čelnika među kojima i predsjednika Europske komisije Romana Prodija, bivšeg premijera i ministra vanjskih poslova Lamberta Dinija i tajnika Demokratske ljevice i bivšeg podtajnika u ministarstvu vanjskih poslova Piera Fassina.

U nalogu stoji mišljenje torinskog suca da izjave Igora Marinija nisu bile samo lažne, već se nije moglo ni pretpostaviti da bi se oko posla Telekom Srbija mogao platiti mito. Iz toga proizlazi da korupcije, za koju je Marini optuživao trojicu talijanskih političara koji su ga u međuvremenu tužili za klevetu, nije bilo u kupoprodaji srbijanskog Telekoma.

Talijanski Telecom je 1997. za gotovo 800 milijuna maraka kupio 29 posto srbijanskog Telekoma. Marini je kazao kako ima dokaze da je pritom bio isplaćen mito te je naveo i imena primatelja plavih omotnica.

No ništa nije dokazano, a kako je objavljeno u srijedu navečer, Marini, koji je već bio u zatvoru u Torinu zbog optužbi za malverzacije, ostat će zatvoren i zbog optužbi za klevetu.

Pročitajte više