Traju radovi na nizu cesta u Zagrebu. Očekuju se gužve, evo obilaznih pravaca

Foto: Grad Zagreb

Iz Grada Zagreba su objavili na kojim sve cestama traju radovi. Poslali su i upozorenja vozačima, a u nastavku ih prenosimo u cijelosti:

Zagrebačka cesta - Ulica kneza Branimira u Sesvetama

Raskrižjem Zagrebačka cesta - Ulica kneza Branimira u Sesvetama promet će biti otežan do ponedjeljka, 11. ožujka, do 04:00. Promet će se u navedenom razdoblju odvijati suženim dijelom kolnika (u smjeru istok - zapad jednim prometnim trakom), odnosno u nekim smjerovima bit će onemogućen. Zabranjeno će biti prometovanje iz Zagrebačke ceste u Ulicu kneza Branimira (smjer istok - jug), kao iz Ulice kneza Branimira prema Ulici Dubrava (smjer jug - zapad).

Posebnu pozornost molimo da obrate pješaci, s obzirom na to da će se u zoni gradilišta kretati povećan broj teretnih vozila i opreme. Kako bi se na raskrižju izbjegla dodatna zagušenja, predlažemo obilazne pravce:

  • iz smjera istok: Zagrebačka - Ljudevita Posavskog - Slavonska avenija - Heinzelova - Ulica kneza Branimira i obratno
  • iz smjera zapad: Dubrava - R. Škrnjuga - Ulica kneza Branimira - Aleja Javora - Platana - Čulinečka - Slavonska avenija - Ljudevita Posavskog - Zagrebačka

Na raskrižju Jarunske ulice i Ulice A. Piazze izvodi se kružni tok.

Za vrijeme radova, do ponedjeljka, 04. ožujka, do 15:00 +bit će onemogućeno kretanje vozilima kroz raskrižje, a obilazni pravac će biti: Jarunska - M. Haberlea - Horvaćanska cesta - Hrgovići - Jarunska i obratno.

Raskrižje Ulice Republike Austrije/Hanuševa/Jagićeva

Raskrižjem Ulice Republike Austrije/Hanuševa/Jagićeva bit će otežan promet do utorka, 5. ožujka, do 04:00.

Zbog izvođenja hitne sanacije oštećenja tramvajskog kolosijeka u raskrižju Ulice Republike Austrije/Hanuševa/Jagićeva zauzet će se dijelovi kolnika, dok će se promet odvijati po preostalom slobodnom dijelu. Za vrijeme navedenih radova bit će onemogućeno skretanje iz Klaićeve ulice u smjeru juga.

Cesta Ivana Mažuranića

Na Cesti Ivana Mažuranića (Kašina) bit će otežan promet do 14. ožujka. Radovi sanacije nogostupa traju 30 dana, a sav promet odvija se suženim dijelom kolnika.

Željezničko-cestovni prijelaz u Vodovodnoj ulici - radove izvodi HŽ infrastruktura

Zbog sanacije željezničkog kolosijeka, koju izvodi HŽ infrastruktura, željezničko-cestovni prijelaz u Vodovodnoj ulici bit će zatvoren za sav promet do utorka, 27. 2., do 20:00.

Obilazni pravci za vrijeme radova bit će:

  • Zagorska - Selska - Prilaz b. Filipovića - Vodovodna
  • Vodovodna - Ilica - Selska - Zagorska - Vodovodna.

Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za razumijevanje.

Pročitajte više