Tramišak: Studentski dom je Dubrovniku donio veći studentski standard

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

MINISTRICA regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak izrazila je zadovoljstvo što je 216 milijuna kuna vrijedan projekt studentskog doma u Dubrovniku završen u ugovornom razdoblju te je donio unaprjeđenje studentskog standarda na jugu Hrvatske.

Tramišak je novoizgrađeni studentski dom obišla u pratnji rektora Nikše Buruma, ravnatelja Studentskog centra Marka Potrebice te pročelnice Upravnog odjela za europske fondove Grada Dubrovnika Zrinke Raguž.

Rektor Burum i ravnatelj Potrebica zahvalili su Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU na praćenju i podršci tijekom ugovaranja i izgradnje Studentskog doma.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 216.122.675 kuna

Naglasili su kako su studenti uselili početkom akademske godine, dok će projekt administrativno i ugovorno biti završen 15. veljače ove godine. U tom razdoblju održat će se i završna konferencija odnosno svečano obilježavanje završetka projekta, što je jedna od ugovornih obveza Sveučilišta u Dubrovniku.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 216.122.675 kuna, od čega su bespovratna sredstva Europske unije 150.9 milijuna kuna. Većina financijskih sredstava osigurana je kroz Poziv MRRFEU "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju", u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. 
 

Pročitajte više

 

Pročitajte više