Traže se motivi svirepog ubojstva Ane Vuković: Ubio majku zbog stana?

DAMIR VUKOVIĆ, osumnjičeni za ubojstvo majke Ane Vuković, nedavno je, kako neslužbeno doznajemo, izgubio parnicu te mora platiti osam tisuća eura duga za nepodmireno podstanarstvo. Je li moguće da je majku smaknuo iz koristoljublja, s obzirom na to da je prema ugovoru o doživotnom uzdržavanju trebao naslijediti njihov stan u Savskoj ulici, u kojem su inače zajedno živjeli?

Nađen i otisak cipele ubojice

Tužiteljica Rene Laura ispituje nekoliko tragova koji bi mogli otkriti motive svirepog ubojstva u stanu Anine šogorice. Zasada se slučaj vodi kao "obično", a ne ubojstvo iz koristoljublja.

Svakako bi bilo poželjno da se dokazna građa osnaži, jer osumnjičenog s ubojstvom zasad povezuje tek otisak prsta nađen na pločicama iznad kade, u kojoj je s dva hica u prsa smaknuta 74-godišnja Ana Vuković. Ubojica je bio vrlo pedantan, pokupio je čahure i zrna, ali je izgleda ostavio još jedan trag. Nađen je, naime, i otisak njegove cipele! Čeka se nalaz vještačenja u Centru "Ivan Vučetić".

Bratu isplatio 40 tisuća eura za polovicu stana

Osumnjičeni je negirao djelo, i na policiji i pred istražnim sucem. Alibi mu je klimav, u doba ubojstva bio je u susjedstvu, sam, ali ga nitko nije vidio kako ulazi u zgradu i stan u Vinkovačkoj. Nema oružja, a nema ni ključa koji je ubojica ponio sa sobom, brižno namjestivši prizorište da sve djeluje poput zločina iz strasti.

Vuković je pomorac, strojar, radi za strane kompanije i po primanjima ne bi trebao biti u financijskim problemima. No, bratu je isplatio 40 tisuća eura za polovicu stana, sklon je alkoholu... Je li to bio dovoljan razlog da brutalno smakne majku s dva hica u prsa?

Pročitajte više