Tražio novac za natjecanje u robotici pa nokautirao šeficu Baldasarovog ureda

Foto: Google Street View

SPLITSKA policija dobila je danas oko podne poziv iz Banovine. Marinu Protić, šeficu ureda gradonačelnika Ive Baldasara, napao je nezadovoljni građanin koji je prilično burno reagirao kada su mu pokušali objasniti da mu ne mogu dati novac za put njegovog sina na natjecanje iz robotike.

Kako doznajemo od dogradonačelnika Gorana Kovačevića novac za putovanje učenika na natjecanje iz robotike je bio osiguran, ali se nezadovoljnom građaninu nije moglo izaći u susret kako je to on zamislio. 

Napao pročelnicu pa pokušao napustiti Banovinu

Protokolirao je zahtjev i tražio da se po njemu postupi. Bio je, kako čujemo, dosta bučan i neugodan. Reagirali su zaštitari, Protić je pokušala primiriti situaciju, no bez uspjeha. Odvalio joj je snažnu pljusku. 

Odmah su dotrčali i dogradonačelnik Kovačević i gradonačelnik Baldasar. Pročelnica Protić držala se za usnu, a 56-godišnjak je nakon napada pokušao otići. Nije daleko stigao.

Za nokaut pročelnice prekršajna prijava

Zadržan je do dolaska policije, a u Banovinu je pozvana i Hitna pomoć. Napadač je odveden u postaju te na kraju prijavljen za prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je pročelnica Protić zatražila liječničku pomoć. 

Gradonačelnik Baldasar će postrožiti sigurnosne mjere u Banovini jer ovo nije bio ni prvi, a vjerojatno neće biti ni posljednji napad na službenike gradske uprave.

Pročitajte više