Treći pljačkaš Getroa neće biti izručen Hrvatskoj jer "za to nema osnove"

IAKO se 44-godišnji Željko Vrbat, još 9. travnja, predao sarajevskoj policiji, ubrzo je iznova postao slobodan čovjek. Naime, Vrbat ima dvojno državljanstvo, koje mu je to omogućilo.

U obrazloženju sudske odluke je navedeno kako za Vrbatovo izručenje Hrvatskoj "nema osnove", a prema postojećim zakonima u Bosni i Hercegovini, njihov državljanin ni ne može biti izručen drugoj državi.

U tjeralici koju je zagrebačka policija raspisala za Vrbatom, nakon pljačke, osim njegovog fizičkog opisa, policija je navela i kako je riječ o osobi koja je izrazito opasna, naoružana i sklona pružanju otpora. Policija i sudstvo u BiH, opasnim ga, očito, ne smatraju.

U krvavoj pljački jedan razbojnik poginuo, drugi nastrijeljen

Podsjetimo, Vrbat se nalazio u bijegu od 4. prosinca prošle godine, kada se s još dvojicom razbojničkih kolega uputio u krvavu pljačku sesvetskog Getroa.

Tog crnog utorka, oko 8 sati, trojica naoružanih razbojnika - Kristijan Čabraja, Dubravko Marinić i Željko Vrbat, upali su u trgovački centar i pokušali otuđiti novac od zaštitara tvrtke Sokol Marić. Došlo je do pucnjave na obje strane i pritom su ranjena dva pljačkaša.

Marinić i Čabraja su presreli zaštitare na izlazu iz Getroa, nakon čega je Marinić zapucao iz Uzija, no nije pogodio zaštitare. Čabraja im je oružjem prijetio i vikao neka spuste vreće s novcem. U tom trenutku iz kombija je izašao treći zaštitar, koji je počeo pucati po pljačkašima, te je pogodio oba napadača. Pritom je Dubravko Marinić ubijen, a Kristijan Čabraja je teško ranjen.

Vrbat se tada dao u bijeg u osobnom automobilu marke Opel Omega, metalik sive boje, na kojeg su razbojnici stavili lažne tablice.

I.M.
Foto: MUP

Pročitajte više