Trgovački lanci povukli Coca-Colu od 0.5l, neki uklanjaju sva pića od Coca-Cole

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Državni inspektorat (DIRH) privremeno je tvrtki Coca-Cola Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje suspektnih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo liječniku pomoć nisu sigurna. U međuvremeni su veliki trgovački lanci počeli uklanjati suspektna pića, dok dio lanaca uklanja sva pića koja proizvodi Coca-Cola.

Coca-Cola je potvrdila da privremeno povlači jednu seriju Coca-Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži.

Kaufland: Povlačimo sve proizvode Coca-Cole

Iz Kauflanda su večeras za Index rekli da su već povukli jednu seriju Coca-Cole, ali i sva druga pića ovog proizvođača.

Slijedom odluke Državnog inspektorata o povlačenju određenih proizvoda tvrtke Coca Cola, Kaufland Hrvatska k.d. odlučio je privremeno i iz predostrožnosti, uz već ranije danas povučeni proizvod Coca-Cola Original Taste 500 ml PET s EAN kodom 54491472, s datumom proizvodnje 11.10.2023., s rokom trajanja do 11.04.2024, povući i sve druge proizvode dobavljača Coca Cola iz svog asortimana.

Drugo sporno piće, Romerquelle Emotion Blueberry Pomgranate 330 ml, nikada nije bilo dio Kauflandova asortimana, navode iz tvrtke.

"Zdravlje i sigurnost kupaca Kauflandu su prvom mjestu, a daljnje postupanje slijedi nakon detaljnijih informacija Državnog inspektorata te samog dobavljača", kažu iz Kauflanda.

Lidl: Uklanjamo proizvode po uputi s Inspektorata

Iz Lidla nam je potvrđeno kako će bez odgađanja postupiti po uputi Državnog inspektorata i sanitarne inspekcije te maknuti s polica proizvod Coca Cola 0.5l PET bez obzira na rok/LOT.

Dodaju i da Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 nisu imali u prodaji.

Fortenova povlači s polica sva pića Coca-Cole

Članice Fortenova grupe - Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic - odlučile su samostalno i preventivno iz svojih dućana povući sva bezalkoholna pića Coca-Cole, objavili su iz Fortenove.

"S osnovnim ciljem zaštite zdravlja naših kupaca i svih ostalih dionika te odgovornog pristupa ukupnom poslovanju, članice Fortenova grupe - Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sav asortiman bezalkoholnih pića proizvođača Coca-Cola.

Ta privremena odluka Fortenova grupe vrijedit će sve dok od relevantnih institucija i proizvođača ne dobijemo službene informacije o sigurnosti proizvoda i upute o postupanju", navode u priopćenju.

Pročitajte više