Tri požara u Dalmaciji: Izgorjela borova šuma i nisko raslinje

DVA požara koja su gorjela na području Šibensko-kninske županije lokalizirana su, a u tijeku je sanacija požarišta, stoji u priopćenju Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Požar otvorenog prostora koji je izbio u mjestu Bilice – Stubalj (dojavu primio VOC Šibenik u 13.50 sati), lokaliziran je u 15.20 sati. Izgorjelo je oko tri hektara borove šume. U gašenju požara sudjelovalo je 30-ak vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila (JVP Šibenik te DVD-i Šibenik, Zablaće, Brodarica, Zaton i Skradin). Požar su iz zraka gasila dva kanadera. Sanacija požarišta je u tijeku, gasitelji su i dalje na terenu.

U 15.33 sata Vatrogasno operativno središte u Divuljama zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora na području mjesta Unešić – Cera. Požarom je zahvaćeno oko šest hektara trave i niskog raslinja, a lokaliziran je u 16.32 sata. U gašenju je sudjelovalo 18 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila (JVP Drniš, DVD Perković i DVD Drniš), a iz zraka su požar gasila dva kanadera. Sanacija požarišta je u tijeku, gasitelji su i dalje na terenu.

U 17.57 sati Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je dojavu ŽC-a 112 Split o požaru otvorenog prostora u mjestu Igrane kod Makarske. Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i šuma na površini od pet hektara. U gašenju požara sudjelovala su 92 vatrogasca sa 21 vatrogasnim vozilom (iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s makarskog primorja), a iz zraka požar su gasila tri kanadera. Požar je lokaliziran u 18.45 sati. Sanacija požarišta je u tijeku, gasitelji su i dalje na terenu.

Pročitajte više