Tročlana obitelj preživjela pad lifta s 11. kata

TROČLANA obitelj - otac, majka i maloljetni sin, preživjeli su jučer pad s 11. kata, kada se lift u zgradi koja se nalazi u glavnom crnogorskom gradu stropoštao u prizemlje velikom brzinom. Obitelj Bakica, nije teže ozlijeđena, a policija koja istražuje slučaj kaže kako je riječ o "ludoj sreći".

Obitelj Bakica koji žive u Ulici Pete crnogorske brigade u Podgorici, imaju stan na 11. katu zgrade. Jučer su bezbrižno, kao i svakog dana ušli u lift, koji se, odmah nakon zatvaranja, nekontrolirano i uz veliku brzinu stropoštao sve do prizemlja zgrade. Prema preliminarnom izvještaju policije navodno je riječ o otkazivanju odnosno proklizavanju kočnica lifta.

Tvrtka koja je zadužena za servisiranje lifta, objavila je kako se sporni lift u zgradi koja ima 12 katova, redovno servisira, no riječ je 40 godina staroj građevini. Umjesto servisiranja, stanari zgrade upozoreni su kako bi trebali napraviti remont koji je procijenjen na 4 do 5 tisuća eura. No stanari se već godinama ne mogu između sebe dogovoriti da se skupi taj novac, a zakon u Crnoj Gori ne govori ništa o tome kome se stanari imaju obratiti ukoliko nemaju novaca za neophodnu obnovu zgrade.

Također,  zakon u toj susjednoj zemlji, ne govori ništa o remontu lifta, već samo o servisiranju, pa tako ni jedan lift nema certifikat o valjanosti, već samo o datumu servisiranja.

Bilo kako bilo, budući da je lift u potpunosti uništen, odsada će stanari zgrade u Podgorici do 12. kata ići pješke. I sigurno. 

M.M.
Foto: Arhiva

 

Pročitajte više