Trojica maloljetnih skinheada osumnjičena za napad na Kineze

ZAGREBAČKA policija otkrila je i uhitila trojicu maloljetnika, pripadnika rasističke skupine skinheads koji su prošlog mjeseca pretukli dvoje kineskih državljana u njihovoj trgovini na Remetinečkoj cesti.

Policija je 16-godišnjaka i dvojicu 17-godišnjaka osumnjičila da su 20. studenoga oko 17,30 sati, ničim izazvani, zbog netrpeljivosti, predrasude i mržnje prema pripadnicima druge rase napali 28-godišnju Kineskinju C.Y. i njezinog 31-godišnjeg rođaka C.H.P.

U policiji kažu da su trojica nasilnika, maskirani kapuljačama, ušli u kinesku trgovinu na Remetinečkoj cesti te fizički nasrnuli na dvoje kineskih državljana. Napadači ništa nisu govorili ni tražili, samo su ih udarali rukama i nogama po glavi i tijelu.

Napadnuti Kinez se pokušao obraniti drvenom letvom koja se nalazila u trgovini, no jedan od osumnjičenih mu ju je oduzeo i udario ga po leđima, nakon čega su napadači pobjegli.

Kineski državljani u tom su napadu lakše ozlijeđeni.

Policija nije izvijestila kako je uspjela otkriti trojicu napadača koji su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja i kazneno djelo rasne i druge diskriminacije.

Na zagrebačkom području u deset mjeseci ove godine policija je zabilježila 36 nasilničkih napada na strance. Lani je takvih napada bilo 36.

Pročitajte više