Trojica maloljetnika opljačkala staricu

JUČER je oko 12.55 sati prijavljeno kako su trojica maloljetnika opljačkala staricu i ukrali novčanik iz njene kuće. Policiju je pozvao susjed opljačkane starice.

Kako je izvijestila PU međimurska, trojica maloljetnika - 16-godišnjak iz Paraga te 17-godišnjaci iz Trnovca, jučer su oko 12.30 sati, u Prhovcu, kroz nezaključana vrata ušli u obiteljsku kuću 84-godišnjakinje te su u kuhinji staricu zatražili čašu vode.

Nakon toga su dvojica mladih Roma sa staricom izašli u dvorište jer su je prethodno zamolili da im pokaže staro željezo. Za to vrijeme je 16-godišnjak sa police kuhinjskog prozora ukrao novčanik 44-godišnjaka koji stanuje u istoj kući.

U novčaniku su se nalazili jedna novčanica od 200 kuna, jedna novčanica od 20 eura, kartica HPB-a, kartica Nove ljubljanske banke, osobna iskaznica i zdravstvena iskaznica.

Lopovi su se dali u bijeg na biciklima. Putem su novčanik s dokumentima odbacili, a novac su zadržali kod sebe. Policija ih je uhitila oko 13.20 sati, u dvorištu napušene kuće u Macincu. Zaradili su kaznene prijave.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više