Trojica tinejdžera i dijete tjedan dana krali po Zagrebu

TROJICA tinejdžera i jedno 11-godišnje djete uhićeni su pod sumnjom da su posljednjih tjedan dana u Zagrebu izveli čak tri krađe i jedno razbojstvo, dok su još dva slična nedjela ostala u pokušaju, izvijestila je danas policija.

Lopovi među kojima je najstariji imao 19, a najmlađi 11 godina uhićeni su nakon što su u trgovini u Martićevoj u ponedjeljak pokušali ukrasti nešto više od dvije tisuće kuna.

Policija tvrdi da su mladići u trgovini na razne načine odvraćali pažnju zaposlenice, dok je jedan od njih iz ladice u prodajnom pultu otuđio 2100 kuna. No, prodavačica je novac uspjela istrgnuti iz ruku jednog od lopova, a oni su pokušali pobjeći.

Dvojicu maloljetnika tada je zaustavio vlasnik susjedne trgovine, a zaposlenica je zadržala dijete zaključavši se s njim u trgovini.

Policija tvrdi da su mladići ranije istoga dana napravili razbojničku krađu u trgovini u Vlaškoj i pokušali pokrasti optičarsku radnju u Ilici.

Ostale trgovine koje su pokrali nalazile su se u Ilici i Stonskoj ulici, kažu u policiji.

Nakon policijske obrade 19-godišnjak i dvojica maloljetnika starih 16 i 14 godina dovedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, dok je dijete zbrinuto u Domu za odgoj djece i mladeži u Dugavama.

Pročitajte više