Troskot: Most se jedini angažirao oko Boysa u Grčkoj, ostali su bili letargični

Foto: FaH

Mostov zastupnik Zvonimir Troskot od premijera Andreja Plenkovića očekuje da sve afere vezane uz predsjednika Uprave HEP-a Franu Barbarića dobiju epilog, jer će se u protivnom poslati signal cijelom društvu da je kriminal dozvoljen i da oni bliski njemu mogu raditi kako žele. 

"Tome treba stati na kraj", poručio je Troskot na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru. Stoga, rekao je, od premijera koji pretendira na europske pozicije očekuju da sve te priče dobiju epilog

Troskot je poručio i da očekuju epilog afere "plin za cent" jer su ga, kako je rekao, oko toga kontaktirala i strana veleposlanstva, iako nije neuobičajena praksa da se takvi slučajevi korupcije u energetici događaju i u zemljama EU i šire, oni uvijek dobivaju svoje epiloge. Stoga, upozorio je, nemoguće je da se na takav način troši javni novac i da se takva afera pokušava zagasiti.

"Barbarić je već trebao otići"

Podsjetio je da ni do danas nema nikakav epilog afera vezana uz Barbarićevu vilu na Hvaru, iako je Državni inspektorat rekao da je ona bespravno sagrađena i ilegalna. 

Troskot drži kako je predsjednik Uprave HEP-a zbog toga već trebao napustiti tu poziciju upitavši se i zbog čega još nisu protiv njega podignute optužnice. Upozorivši kako će se rat u Ukrajini odraziti na energetiku cijele Europe, smatra da se ove afere moraju "zaključati", jer nije svejedno tko vodi najvažniju energetsku kompaniju u Republici Hrvatskoj.

O Boysima u Grčkoj: Potpuno je zakazala naša diplomacija

Zamoljen za komentar izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića koji se upitao gdje su hrvatski europarlamentarci i naša parlamentarna elita kada se govori o uhićenim navijačima Bad Blue Boysa u Grčkoj, Troskot je podsjetio da se njegova stranka jedina angažirala vezano uz navijače, dok se vladajuća većina pritom "letargično ponašala".

Također je ocijenio da je u tom slučaju je u potpunosti zakazala hrvatska diplomacija, kao i sigurnosni sustav.

Troskot drži i da su naši europarlamentarci u tom slučaju trebali biti glasni te u Grčkoj i Bruxellesu lobirati da se pomogne našim državljanima, vrati ih se u Hrvatsku i sudi im se u našoj zemlji. "Tu je zakazao cijeli sustav i pokazana je letargičnost koja je vidljiva u svim sustavima", ustvrdio je.

Pročitajte više