Trump napao Google: "Namjerno prikazuje samo loše vijesti o meni"

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump optužio je Google da namješta rezultate pretraživanja o njemu tako da pokazuje samo loše vijesti.

Trump je ustvrdio da Google ljudima koji pretražuju njegovo ime namjerno pokazuje samo loše vijesti o njemu, a čak je i sugerirao da bi zbog toga mogao tužiti tvrtku.

"Rezultati pretraživanja u Googleu za pojam 'Trump vijesti' pokazuju samo poglede/izvještaje medija lažnih vijesti", objavio je Trump na Twitteru. "Drugim riječima, rezultati su NAMJEŠTENI, za mene i druge, tako da su skoro sve priče i vijesti LOŠE. Ističe se lažni CNN. Republikanski/konzervativni i pošteni mediji su isključeni. Ilegalno?".

"96 posto rezultata za pretraživanje pojma 'Trump vijesti' su iz ljevičarskih medija, što je vrlo opasno. Google i drugi potiskuju glasove konzervativaca te skrivaju informacije i vijesti koje su dobre. Oni kontroliraju što možemo i što ne možemo vidjeti. Ovo je vrlo ozbiljna situacija koja će biti riješena!", objavio je Trump.

Međutim, rezultati pretrage na Googleu za vijesti o Trumpu pokazuju priče iz velikog broja izvora. Među njima su i pozitivne priče s BBC-ja i Fox Newsa, kao i kritični članci sa CNN-a i drugih medija.

>>Trump: Velike društvene mreže ušutkavaju milijune ljudi

Trump je prije nekoliko dana, također bez dokaza, napao velike društvene mreže te ustvrdio da "ušutkavaju milijune ljudi", odnosno "diskriminiraju protiv republikanskih i konzervativnih glasova".

Pročitajte više