Trump nazvao Ivanku i Pompea "ljepoticom i zvijeri"

Foto: EPA

TRUMP je predstavio svoju kćer Ivanku i državnog tajnika Mikea Pompea dok se obraćao skupu pripadnika ratnog zrakoplovstva u zračnoj bazi Osan u Pyeongtaeku, u blizini južnokorejske prijestolnice Seoula, javlja Fox News.

Trump na podij pozvao Ivanku i Pompea

Predsjednik Trump je prvo rekao Pompeu: "Mike, dođi ovdje, Mike." Prije nego što se obratio mnoštvu dodao je: "A ti znaš koga još imamo ovdje, Ivanka - dođi ovamo, Ivanka." Nakon toga su se okupljeni digli. "Kakav lijep par - ljepotica i zvijer", rekao je dok je par koračao prema podiju. Trumpova kći Ivanka je njegova savjetnica.  

Prvi američki predsjednik u Sjevernoj Koreji

Samo nekoliko sati ranije Trump je postao prvi američki predsjednik koji je kročio na sjevernokorejsko tlo i susreo se s čelnikom Kim Jong-unom na sjevernoj strani demilitarizirane zone koja dijeli sjever i jug. Sjever je još u travnju inzistirao na tome da se državni tajnik Pompeo izostavi iz ovih pregovora žestoko ga optuživši za nepromišljene primjedbe i korištenje lažnih argumenata vezanih za izricanje sankcija Sjevernoj Koreji za pregovaračkim stolom. 

Važnost sastanka

Sastanak je važan jer otvara mogućnosti za daljnje pregovore osobito po pitanju nuklearnog naoružanja, a Trump je mladog sjevernokorejskog vođu pozvao da posjeti Bijelu kuću kada god to želi.   

Pročitajte više