Trump: Neću izabrati Nikki Haley za potpredsjedničku kandidatkinju

Foto: EPA

Donald Trump rekao je danas da se bivša republikanska predsjednička kandidatkinja ne razmatra za njegovu potencijalnu potpredsjednicu na izborima u studenom, čime je odbacio izvješća medijske stranice Axios. 

"Nikki Haley se ne razmatra za mjesto potpredsjednice, no želim joj sve najbolje!" napisao je Trump na svojoj društvenoj mreži Truth.

Haley se u ožujku povukla iz utrke za nominaciju

Pozivajući se na ljude koji su upoznati sa situacijom, Axios je izvijestio da bi Trump mogao izabrati Haley ako bi bio uvjeren da bi mu mogla pomoći osvojiti mandat, izbjeći potencijalnu zatvorsku kaznu i pokriti desetke milijuna sudskih troškova ako izgubi.

Haley, bivša guvernerka Južne Karoline i bivša američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima, u ožujku se povukla iz utrke za republikansku predsjedničku nominaciju.

Haley nije odmah komentirala napis. I dok je priznala da će Trump, koji je iznova omalovažavao njezinu kandidaturu, biti republikanski kandidat, Haley ga nije podržala.

Trump nije u žurbi da izabere s kim će izići na izbore, prema riječima njegovih savjetnika.

Neće biti službeno nominiran sve do republikanske konvencije u Milwaukeeju u Wisconsinu u srpnju. Na izborima 5. studenog će se suočiti s demokratom Joeom Bidenom.

Pročitajte više