Trump zaprijetio Rusiji i Siriji: "Pripremite se, naše rakete stižu"

 
DONALD Trump odgovorio je na Twitteru ruskom veleposlaniku u Libanonu, koji je ranije zaprijetio da će "svaki američki projektil ispaljen na Siriju biti uništen, kao i mjesto njegovog lansiranja".
 
Trump je na Twitteru objavio: "Rusija obećava da će oboriti svaku raketu ispaljenu na Siriju. Pripremite se, jer one dolaze, lijepe i nove i 'pametne'! Ne biste trebali biti partneri sa životinjom koja svoj narod ubija plinom i uživa u tome!"
 
Ruski veleposlanik Aleksander Zasipkin je u komentarima objavljenima u utorak navečer rekao da će svaki američki projektil ispaljen prema Siriji biti oboren, a mjesto odakle je lansiran uništeno.
 
>>Ruski veleposlanik: "Uništit ćemo svaki američki projektil ispaljen na Siriju"
 
SAD i njegovi saveznici razmatraju hoće li napasti Siriju zbog navodnog kemijskog napada u pobunjeničkoj Dumi pored Damaska u subotu za koji su liječničke organizacije rekle da je usmrtio najmanje 70 ljudi.
 
>>UŽAS U SIRIJI Najmanje 70 mrtvih u napadu kemijskim oružjem
 
>>WHO: 500 ljudi u sirijskoj Dumi pati od simptoma trovanja visoko toksičnim kemikalijama 
 
"Pametni projektili trebaju napadati teroriste"
 
Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova komentirala je na Facebooku Trumpovu prijetnju da će napasti Siriju: 
 
"Pametni projektili trebaju napadati teroriste, a ne zakonitu vladu koja se nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma na svojem teritoriju". Dodala je da bi mogući američki napad mogao biti pokušaj uništavanja dokaza navodnog kemijskog napada u sirijskom gradu Dumi.

Pročitajte više