Trump: U posljednja 24 sata prikupio sam 4 milijuna dolara

Foto: EPA

BIVŠI američki predsjednik Donald Trump tvrdi da je prikupio više od 4 milijuna dolara u 24 sata nakon što je objavljena vijest o podizanju optužnice protiv njega. Navedenu brojku je iznio u priopćenju za javnost, u kojem je ponovio tvrdnju da je žrtva političkog lova na vještice.

Trumpovi odvjetnici rekli su za Sky News kako je on "spreman za borbu", dok se pripremaju za njegovo pojavljivanje pred sudom sljedećeg utorka. "Dobro mu ide. Otporan je i jak i, naravno da nije zadovoljan viješću o optužnici. Ali spreman je za borbu, rekla bih", kazala je odvjetnica Alina Habba. 

Detalji optužnice su pod pečatom

"Vidimo selektivno kazneno gonjenje. Vidimo osobu koja je beskrajno progonjena. Neće biti osuđujuće presude, tako da ne moram ni govoriti o tome. Predsjednik Trump će apsolutno nastaviti svoju kampanju za predsjednika", dodala je.

Trump je dužan pojaviti se na 15. katu zgrade suda, a bit će izveden pred suca u istoj sudnici u kojoj je u veljači 2020. osuđen filmski direktor Harvey Weinstein zbog optužbi za silovanje i seksualni napad. Svi detalji optužnice ostaju pod pečatom, ali pretpostavlja se da se Trump suočava s oko 30 optužbi za prevaru u vezi s dokumentima.

Trumpa će pratiti agenti tajne službe

Bivši predsjednik neće biti u lisicama, odlučeno je nakon pregovora njegovih odvjetnika i državnog odvjetništva. Trump će u ponedjeljak otputovati u New York i helikopterom odletjeti na Manhattan. Ostat će u svom stanu u Trump Toweru na 5. aveniji, gdje je posljednjih dana pojačana sigurnost.

Jako osiguranje će u utorak biti prisutno oko zgrade suda i u njoj. Trumpa će na sud ispratiti agenti tajne službe, zaduženi za stalnu zaštitu bivšeg predsjednika.

Pročitajte više

 

Pročitajte više