TUĐMAN MU ISPADAO IZ USTA Pogledajte Kerumovu malu školu jeftinog populizma

Foto: Ivo Čagalj/ Pixsell

ŽELJKO Kerum jutros je obilježio obljetnicu otvaranja spomenika Franji Tuđmanu na splitskoj Rivi. Jasno, kako je Tuđman iznimno jak predizborni brend u Hrvatskoj, nije čudo da su Kerumu bila puna usta hvale za pokojnog predsjednika.

"Mi smo danas stavili cvijeće na spomenik doktoru Franji Tuđmanu. Doktor Franjo Tuđman i branitelji stvorili su ovu lijepu našu domovinu. Ja ga, kao i svi članovi moje stranke i obitelji, iznimno poštivamo. Drago mi je što smo mogli mi napravit spomenik Franji Tuđmani. Taj spomenik su željeli taj spomenik, neki su bili protiv. Ali većina je bila za spomenik Franji Tuđmanu. Ponavljam, drago mi je što smo ja i moji suradnici bili tada u mandatu i donijeli smo odluku da se postavi", rekao je Kerum. Teško je uopće izbrojati koliko je puta spomenuo prvog hrvatskog predsjednika.

Prokomentirao je i rezultate izbora.

"Pozivam građane da izađu u što većem broju pa da pokušamo to riješiti u prvom krugu. Grad Split je u nekoj vrsti blokade jer nije prošao proračun. Prvenstveno mislim na obveze prema socijali, penzionerima, studentima i nezaposlenima. Oni nisu već mjesecima dobili naknadu, najbolje bi to bilo riješiti odmah 21. svibnja. Puno gradskih firmi je u situaciji da ne može funkcionirati, zato pozivam građane da nam daju podršku", rekao je Kerum.

Komentirao je i činjenicu što su njegovi projekti kritizirani od strane njegovih protukandidata.

"Ja sam to očekivao. Od struke nema puno kritika, ali od protukandidata ima. Oni zapravo ne znaju o čemu se radi, tu je jasna razlika između mene i njih. Ja sam napravio u životu preko 500.000 kvadrata, oni su malo ili ništa. Neću se sa njima uspoređivati", rekao je Kerum.

Pročitajte više