Turisti evakuirani sa zapaljenog krstaša kraj Tahitija

SPASITELJI su evakuirali 127 turista s luksuznog broda za krstarenja nakon što je na njemu u nedjelju izbila vatra u blizini pacifičkog otoka Bora Bora u Francuskoj Polineziji, objavili su dužnosnici.

Svi putnici koji su se nalazili na brodu Wind Song napustili su plovilo neozlijeđeni, nakon što je u strojarnici izbio požar, rekli su dužnosnici kriznog centra u Bora Bori.

Putnici s Wind Songa prebačeni su na jedan trajekt koji se najbrže odazvao pozivu za pomoć koji je uputio kapetan krstaša. Dva zrakoplova prebacit će putnike do Papettea na obližnjem Tahitiju.

Većina putnika s broda, kojim upravlja kompanija Widstar Cruises iz Seattlea, američki su državljani a među putnicima je i 19 Kanađana, nekoliko Meksikanaca i Argentinaca te jedan francuski par.

Većina od 92 člana indonežansko-filipinske posade također je evakuirana a na brodu je ostalo desetak pomoraca koji nastoje suzbiti požar prije dolaska vatrogasnog broda francuske ratne mornarice iz Papettea.

Dužnosnici kriznoga centra objavili su da je Wind Song, motorni jedrenjak s četiri jarbola, znatno oštećen no da mu ne prijeti veća opasnost od potonuća. Organizirano je tegljenje oštećenog broda do najbliže luke.

Kompanija Windstar Cruises, specijalizirana za ekskluzivna, egzotična krstarenja, evakuiranim je putnicima obećala povrat novca i jedan besplatan izlet u budućnosti.



Pročitajte više