Turska policija ubila militanta IS-a koji je navodno planirao napade u Ankari

Foto: FAH

TURSKA policija ubila je navodnog militanta Islamske države (IS) za kojeg se sumnjalo da je planirao bombaški napad u Ankari, objavio je danas guverner tog grada.

Zadnje je to u nizu protuterorističkih operacija koje se odvijaju paralelno s djelovanjem pobunjeničkih skupina u Siriji koje uz podršku Turske žele udaljiti džihadiste od granice tih dviju država.

Policija je locirala osumnjičenika na devetom katu zgrade u predgrađu Ankare gdje je ubijen u pucnjavi u srijedu oko 3 ujutro, nakon što je na poziv na predaju odgovorio vatrom, objavila je državna agencija Anadolija.

"Procjenjuje se da je terorist planirao izvesti samoubilački napad, te da je bio u izvidnici kod stare zgrada parlamenta, te oko Anitkabira (mauzoleja oca moderne turske države Kemala Ataturka)", napisao je ankarski guverner Ercan Topaca na Twitteru. 

Smatra se da je ciljao na ceremonije koje su se trebali održati 29. listopada, kada se obilježava osnivanje Republike Turske, te 10. studenog, na godišnjicu Ataturkove smrti, prenosi Anadolija riječi Topace. Policija je kod osumnjičenog, za kojeg je otkriveno da je stanovnik Diyarbakira rođen 1992.,  pronašla dinamit i amonijev nitrat, dodao je guverner.

Pročitajte više