Tužan kraj: Australci će ubiti kita koji misli da mu je jahta mama

ZBOG teškog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi, Australci će, čini se, biti prisiljeni ubiti dvomjesečnog kita Colina, koji danima pliva uz jahtu, misleći da mu je majka.

Morris Iemma, premijer australske savezne države New South Wales, rekao je kako se svim Australcima "slama srce" kad vide što se događa s Colinom, kako je mladi kit od milja prozvan u medijima.

Colin se s jahtom "zbližio" tijekom vikenda, a kako su u ponedjeljak izvijestili australski mediji, u jednom ju je trenutku izgladnjeli kit čak pokušao i posisati. Svi napori da ga se vrati u neko od jata kitova, čija je selidba uz australsku obalu trenutno u tijeku, prošli su bezuspješno.

Naime, Australci su Colina odvukli prema otvorenom moru, a jahtu su izvukli na kopno, kako ne bi plivao za njom. Ipak, idućeg dana Colina su ponovno pronašli uz obalu, kako bespomoćno traži mamu.

S obzirom da je plivao sam, stradao je i od ugriza morskih pasa, u potpunosti je izgladnio, jer je još premlad da bi se sam prehranio (mladunčad njegove dobi se hrani isključivo majčinim mlijekom), a ima i problema s disanjem. Veterinari su ga stoga odlučili uspavati, kako se više ne bi mučio. Od pokušaja njegova liječenja i održavanja na životu su odustali, jer je preskupo - stoji gotovo dva milijuna dolara.

I.M.
Foto: Screenshot

Pročitajte više