Tužiteljica uzvraća udarac: Majda Lisac prijavila policajca za zlostavljanje u službi

MAJDA LISAC, zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu, podnijela je putem svog odvjetnika Nediljka Ivančevića kaznenu prijavu protiv policajca Ivice Polića, koji joj je prije deset dana ispisao četiri prekršajna naloga i priveo je u postaju nakon okršaja na Mažuranićevom šetalištu.

Policajac Polić prijavio je Majdu Lisac za turiranje, viku i zato što mu nije htjela pokazati osobnu. Lisac je ovih dana uzvratila te Polića prijavila za kazneno djelo zlostavljanja u obavljanju službe. 

"Prikini!"

U prijavi Lisac navodi da je Polić zakrčio promet službenim automobilom nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći. Zaustavio je automobil i tako omeo odvijanje prometa. Lisac ga je zamolila da se makne kako bi ona izašla s parkinga, no Polić joj se obratio povišenim tonom te rekao: "Umukni!" Tužiteljica je prokomentirala da nije pristojno da joj se obraća sa "ti" i zapovjednim tonom, jer policajci moraju biti uzor drugim građanima. Polića se to nije dojmilo pa joj je odbrusio: "Prikini!"

Tužiteljicu izvukao iz auta i spremio je u maricu

Vidjevši da se auto iza policijskog vozila pomaknulo, Lisac je pokušala izaći sa svojim Twingom, no prolaz joj je zapriječio policajac Polić. Kada je čuo da Lisac nema osobnu, preko njenog ramena izgasio je motor i izvukao je iz automobila. Tražio je alkotestiranje, Lisac se užasnula. Kazala mu je da nije počinila nikakav prekršaj pa nema ni razloga za alkotestiranje. Zna to, jer je diplomirani pravnik, nekada prekršajna sutkinja, a danas zamjenica općinske državne odvjetnice. Nudila je vozačku za provjeru identiteta te predložila da policajac pozove dežurnog zamjenika na tužilaštvu i tako utvrdi s kim priča.

Polić je sve to odbio. Pitao je Lisac: "Jesi li ti možda i predsjednik države?" Nije mu bilo do razgovora, uzeo je tužiteljicu pod ruke i smjestio je u policijsko vozilo koje ju je odvezlo do postaje na - testiranje.

Bespotreban nesporazum završio privođenjem tužiteljice?!

Šef smjene joj je kazao kako je došlo do bespotrebnog nesporazuma te da može ići kući, no tako nije mislio Polić. I dalje je inzistirao na alko testiranju, a kada je vidio da su rezultati negativni, ispisao je četiri prekršajna naloga i jedan optužni prijedlog.

U prijavi protiv Polića navodi se kako nije istina da Majda Lisac nije imala prometnu i vozačku dozvolu. Htjela ju je pokazati, ali policajcu se nije dalo gledati. Netočno je i da je Lisac turirala i naglo krenula, jer zbog policajca to nije ni mogla napraviti, a istini ne odgovara ni tvrdnja da je odbila potpisati primitak prekršajnih naloga. Polić ih je, naime, tužiteljici bacio u lice bez ikakvog pozivanja da ih potpiše.

Nije se pozivala na Bajića, nego na dežurnog kolegu

Nije točno ni da je cesta bila zatvorena zbog očevida i da je Majda Lisac vrijeđala i pozivala se na glavnog državnog odvjetnika. Budući da je Polić sudjelovao u prometnoj nesreći, nije mogao ni raditi očevid, a Lisac se nije pozivala na Bajića nego je sugerirala da se kod dežurnog kolege provjeri njezin identitet. U prijavi se navodi i kako je policajac Polić u optužnom prijedlogu namjerno propustio upisati da je alkotest bio negativan.

Suma sumarum, kao službena osoba u obavljanju službe drugoga je zlostavio, uvrijedio i postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo te je kao službena osoba u službenu ispravu unio neistinite podatke te je prekoračio granice svojih ovlasti...

Pročitajte više