Tužiteljstvo BiH: Imamo predmet koji se odnosi na granatiranje izbjegličke kolone

TUŽITELJSTVO BiH komentiralo je za N1 optužnicu koju je Srbija podigla protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota. Srbija navodi da su granatirali izbjegličku kolonu dok je bila na teritoriju BiH.

"U Tužiteljstvu BiH u Posebnom odjelu za ratne zločine, postoji predmet KTNRZ oznake (protiv nepoznatog počinitelja), koji se odnosi na granatiranje izbjegličke kolone na Petrovačkoj cesti. Poteškoću u procesuiranju ovog predmeta predstavlja nedostupnost institucijama BiH, kako dokaza i potencijalnih počinitelja, koji se nalaze u Republici Hrvatskoj, tako i oštećenih, koji se nalaze u Republici Srbiji. S obzirom na situaciju možda bi najbolja solucija bila da se organizira trilateralni sastanak tužitelja iz regije, uz potporu Haaškog tužiteljstva, kako bi se razmotrile opcije za buduće postupanje u ovom predmetu.

U svakom slučaju, Tužiteljstvo BiH je otvoreno za suradnju i komunikaciju pravosudnih institucija, kako bi se svi postojeći problemi u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina u zemljama regije, uspješno riješili", rekli su iz Tužiteljstva BiH za N1.

Pročitajte više