Tvorci poznate igre kupili zemlju na granici SAD-a kako bi spriječili gradnju Trumpova zida

Screenshot: YouTube
 
TVORCI igre Card Against Humanity pridružili su se demokratima i aktivistima za prava migranata u borbi protiv Trumpove namjere da izgradi zid na granici s Meksikom.
 
Tvrtka koja je proizvela igru napisala je na svojoj web stranici: "Ako ste glasali za Trumpa, bolje da ovo preskočite". Navela je da je kupila dio zemlje na granici uz samo jedan cilj, a to je sprečavanje ostvarenja Trumpova obećanja.
 
"Želimo proces učiniti što skupljim i dugotrajnijim"
 
"Kupili smo parcelu na granici i unajmili odvjetnike kako bismo proces gradnje zida učinili što dugotrajnijim i skupljim", objavio je Cards Against Humanity. Zbog ovog poteza Trumpova administracija bi morala pokrenuti proces nacionalizacije privatnog posjeta kako bi mogla na njemu graditi.
 
Trump bi također morao nagovoriti članove Kongresa da osiguraju milijarde dolara potrebne za izgradnju zida, što se za sada čini nemogućim. Međutim, Trumpova administracija pokrenula je gradnju prototipova u blizini San Diega. Protivnici gradnje istaknuli su da je gradnja zida neučinkovit i ksenofoban potez, a neki su podigli sudske tužbe kako bi ju spriječili.
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Donalda Trumpa, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Donald Trump. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više