Tvornica duhana Rovinj širi poslovanje u Srbiji

TDR JE kupio 25 posto udjela u Veletabaku, jednom od vodećih distributera u Srbiji, čime je Veletabak postao ekskluzivni distributer proizvoda hrvatske duhanske kompanije na srpskom tržištu.

Kako bi još dodatno proširio svoju mrežu, TDR je sklopio i ugovor o suradnji s tvrtkom Delta Maxi. Ovaj ugovor će omogućiti da se proizvodi TDR-a nađu na policama najvećeg maloprodajnog lanca na tržištima Srbije i Crne Gore, čija mreža obuhvaća više od 500 prodajnih mjesta.

"Ova dva važna ugovora preduvjet su daljnjeg uspješnog rasta na srpskom tržištu.  S tržišnim udjelom od 9,3 posto i godišnjom prodajom dvije milijardi komada cigareta, TDR je trenutno treći  duhanski proizvođač na tržištu Srbije. Lansiranjem postojećih i novih proizvoda, daljnjim širenjem prodajne mreže i približavanjem potrošačima planiramo daljnje povećanje tržišnog udjela i prihoda”, izjavio je glavni izvršni direktor TDR-a, Davor Tomašković

TDR u Srbiji posluje preko tvrtke kćeri Rovita Beograd koja zapošljava 43 djelatnika, a najprodavaniji brand je Ronhill. Na tržištu Srbije TDR je prisutan i s brandovima Walter Wolf i York.

Širenje i u Iran

Hrvatski proizvođač cigareta jučer je obavijestio o širenju poslova na Iran. Uz dozvolu za uvoz cigareta, u Iranu će izgraditi novu tvornicu cigareta čime dobiva mogućnost prenošenja svog know-how-a i korporacijskih sorti na tržište velikog potencijala, stoji u izvješću te kompanije.

Cijeli prijenos poslovanja TDR-a dogovoren je s iranskim duhanskim proizvođačem, Iranian Tobacco Company i najvećim lokalnim distributerom, Dokhan Parsian Co. Trenutno TDR u Iran izvozi cigarete Avangard s inovativnim filtrom te Ronhill. TDR u tekućoj godini obilježava snažnu regionalnu ekspanziju i širenje poslovanja

J.B.
Foto: tdr

Pročitajte više