"Tvrtka Chadelus nikad nije sklopila niti jedan ugovor o prodaji bilo koje imovine Hotela Koločep"

SUKLADNO Zakonu o medijima objavljujemo u cijelosti Zahtjev za objavu ispravka objavljene informacije povodom tri članka objavljena na Indexu i to: Potvrda iz HFP-a Siniša Grgić i njegov Otok znanja ostaju bez Hotela Koločep (objavljenog 10.2.2.2010.), Drugi čovjek Prisavlja na udaru: HFP čeka kraj istrage DORH-a i Uskoka (1.3.2010), Državno odvjetništvo podnijelo istražni zahtjev protiv drugog čovjeka HRT-a (2.3.2010).

"Na portalu Index.hr objavljena su tri članka kojima se uporno vrijeđa čast i ugled mojih klijenata trgvačkog društva Chadelus d.o.o. iz Splita i g. Arthura McQuade Hughesa. U sva tri članka navodi se da je navodno u javnosti izašao ovjereni dokument o prodaji imovine splitskom Chadelusu u vlasništvu Irca Arthura McQuade Hughesa, koji će tvrtki posuditi 1,1 milijun eura uz lihvarsku kamatu koja je narasla na 2,4 milijuna eura. Nadalje se spominje i irski fond koji je sjeo na nekretnine.

Ovi navodi su u potpunosti netočni, neprovjereni i konačno potpuno nestručni. Tvrtka Chadelus nikada nije sklopila ni jedan ugovor o prodaji imovine bilo kojeg dijela nekretnina ili druge imovine Hotel Koločep. Nadalje, nejasno je odakle se izvlači podatak da je gospodina Arthur McQuade Hughes Irac kada to nije istina, a nevjerojatno je i zamisliti koja to kamata sa 1,1 može narasti na 2,4 i u kom periodu.

U prvom članku spominje se i intenziviranje aktivnosti u katastru kako bi se prelazak dijela nekretnina Hotela Koločep u vlasništvu irskog fonda završio pa se navode brojevi zemljišnoknjižnih predmeta. Ne treba biti pravni stručnjak za znati da se vlasništvo ne prenosi "aktivnostima u katastru već upisom u zemljišne  knjige koje se nalaze u zemljišnoknjižnom odjelu nadležnog suda, međutim, očito je da te netočne i nestručne tvrdnje ne zamaraju potpisnika tih redova već je isključivo cilj postići veću čitanost i nanijeti drugome štetu.

Iz svega naprijed razvidno je da se radi o neprovjerenim paušalnim informacijama, pravno i činjenično netočnima s kojima se imputira upletenost u nečasne i nezakonite radnje čime se prelazi granica slobode izražavanja medija te se nanosi šteta ugledu i časti mojih klijenata.

odvjetnik Marin Budimir"

Pročitajte više