Tvrtka iz BiH čija je radnica tajila da joj je muž zaražen: Izolirali smo 40 ljudi

Foto: Klix

DJELATNICA tvrtke ArcelorMittal iz Zenice bila je u kontaktu sa suprugom koji je pozitivan na koronavirus. To je prešutjela na poslu, a nakon što se saznalo, predsjednik Sindikata ArcelorMittala Zuhdija Kapetanović najavio je da 300 radnika ide u kućnu izolaciju.

"Čim se saznalo da joj je muž bolestan, svi radnici koji su radili u istom pogonu su poslani kućama, a vjerojatno će kući biti poslani i oni koji su zajedno putovali autobusom tako da govorimo o brojci oko 300 radnika", kazao je Kapetanović danas za Klix.

>>> Radnica firme u BiH prešutjela da joj je muž zaražen, 300 radnika mora u izolaciju

Tvrtka: Nije 300, nego 40 radnika

Iz ArcelorMittala poslali su priopćenje kojim demantiraju brojku od 300 radnika, već kažu da ih je kući poslano znatno manje - oko 40.

Evo njihovog priopćenja.

"Danas, 13.4.2020., kolegica koja radi u centralnoj radionici došla je na posao nakon 15 dana boravka kod kuće, iako je vrlo dobro znala da je suprug bolestan i čeka rezultate ispitivanja za covid-19.

Nakon današnjeg dolaska na posao susrela se s gotovo 15 ljudi. U međuvremenu je dobila poziv od supruga, koji je potvrdio da je test na covid-19 pozitivan.

S obzirom na to da je kroz jedan sat boravka u tvrtki srela mnoge kolege, oko 40 ljudi je poslano na boravak u kući u narednih 15 dana, a kao preventivna mjera u borbi protiv eventualnog širenja zaraze", priopćili su iz ArcelorMittala.

Pročitajte više