Twitch ugasio Trumpov službeni kanal

Foto: EPA, Screenshot: Twitch

TWITCH, streaming platforma čiji je vlasnik Amazon, privremeno je ugasio službeni kanal američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog emitiranog sadržaja koji je uključivao mržnju. 

Iz Twitcha su poručili da je u dva navrata emitirani sadržaj u sebi imao elemente mržnje što je u izravnom sukobu s pravilima i zbog toga mu je kanal privremeno suspendiran. Riječ je o snimci Trumpovog predizbornog skupa iz 2015. godine kada je izjavio da Meksiko u SAD šalje silovatelje, a drugi put je emitirana snimka predizbornog skupa u Tulsi koji se održao 20. lipnja kada je Trump imao rasističke komentare.

Twitch je uklonio oba sadržaja s Trumpova kanala koji je privremeno ugašen. 

O svemu se oglasio i Twitch.

"Kao i bilo tko drugi, političari na Twitchu moraju se pridržavati naših pravila i uvjeta korištenja. Ne radimo iznimke u političkim ili informativnim sadržajima koji su vrijedni vijesti te ćemo poduzimati korake prema sadržaju koji nam je prijavljen i koji krši naša pravila", navodi se u priopćenju.

Nije poznato koliko dugo će Trumpov kanal biti ugašen, ali američki predsjednik nema razloga za brigu. Kako navodi New York Times, na Twitchu ga je pratilo svega 120.000 ljudi u usporedbi s 83 milijuna koliko ga prati na Twitteru gdje je iznimno aktivan.

U proteklih nekoliko tjedana Trump se našao na udaru društvenih mreža. Samo nekoliko puta Twitter mu je sakrivao objave zbog sadržaja koji je kršio pravila i uvjete korištenja.

 

Pročitajte više