U akciji u Bagdadu uhićeno 65 osoba

U zajedničkoj protupobunjeničkoj akciji više od 500 pripadnika iračkih snaga sigurnosti i američke vojske, provedenoj u ponedjeljak u bagadadskom okrugu alRasheed uhićeno je oko 65 osoba pod sumnjom da su pobunjenici. L

Glasnogovornik američke vojske i operativni časnik borbenog tima 4. brigade bojnik Ross Coffman ustvrdio je da ta operacija predstavlja stvarnu svrhu razmještanja te brigade u Irak. Dodao je da su poduprli iračke snage sigurnosti u borbi protiv pobunjenika i da su simultano prekinuli tri terorističke mreže.

Riječ je o najvećoj zajedničkoj operaciji koju je provela 4. brigada dosad, a u kojoj je pretraženo 90 ciljeva, te su izvršena uhićenja osoba i zaplijene opreme. Operacija je bila usredotočena na područje središnjeg Bagdada poznatog po tome da se tamo skrivaju pobunjenici.

Uhićeni su osumnjičeni za razne zločine, uključujući ubojstva, smaknuća rezanjem glave, otmice, zastrašivanja i napade na iračke snage sigurnosti, te na one savezničke koalicije. Jedan osumnjičeni je bio ozlijeđen tijekom te operacije i evakuiran je u bolnicu.

(Hina) xnz ynz

Pročitajte više