U Austriji uhićen zaštitar Sokol Marića koji je iz banke ukrao milijun kuna

36-GODIŠNJI Toni Valjak, zaštitar Sokol Marića koji je ukrao milijun kuna iz banke u Maksimiru i njegova djevojka uhićeni su u Austriji, potvrdio je za Index glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Uz njih je pronađena određena količina novca, no tek se mora utvrditi radi li se o novcu koji je ukraden iz banke. Valjak je osumnjičen da je 19. srpnja 2008. opljačkao Volksbanku na Maksimirskoj cesti u Zagrebu. Prema neslužbenim informacijama radi se o 1,2 milijuna kuna.

Nakon pljačke policija je izvijestila kako je Valjak zaposlenicu banke na prijevaru zatočio u WC, rekavši joj kako je u tijeku pljačka i neka se skloni na sigurno. Ona je tek nakon pola sata shvatila da se nešto čudno događa te je nasilno otvorila vrata i pozvala policiju.

Iako je Valjkova djevojka nestala u isto vrijeme kad i on, te sada i pronađena s njim, policija zasad nema tragova koji bi i nju povezivali s pljačkom.

Toni Valjak rođen je 22. rujna 1972. godine u Kutini. U tjeralici koju je objavio MUP stoji i kako je osumnjičen za tešku krađu te da posjeduje oružje. U Sokol Mariću su nakon pljačke priopćili kako se radi o zaštitaru koji je primjereno obavljao svoje zadaće, te čak bio i nagrađivan više puta.

H.A.
Foto: Montaža

Pročitajte više