U autobusnoj nesreći na autocesti u Austriji ozlijeđena 32 slovačka srednjoškolca

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se jutros oko 6 sati dogodila na austrijskoj autocesti A2 između Liebocha i Mooskirchena, ozlijeđena su 32 slovačka srednjoškolca koji su se autobusom češke kompanije vraćali kući s izleta u Italiji.

U autobusu koji je sletio s autoceste i prevrnuo se, nalazilo se 48 učenika iz Senice, grada na zapadu Slovačke. Točan uzrok nesreće zasad nije poznat, ali je austrijska policija navela kako sumnjaju da je vozač autobusa zaspao za volanom. Ozlijeđeni učenici su prebačeni u bolnicu u Grazu.

Austrijski i češki mediji su se odmah prisjetili kako nesreće u kojima sudjeluju češki autobusi "nisu iznimke". Prije tri godine je u sličnoj nesreći u austrijskom Freistadtu ozlijeđen 21 putnik. Prije godinu dana je na istoj autocesti, u blizini Graza, u prevrtanju autobusa u kojem se nalazilo 50-ero djece koja su bila na putu prema Hrvatskoj, poginuo 11-godišnjak.

Kako prenosi češka novinska agencija ČTK, najtragičnija nesreća u kojoj je sudjelovao češki autobus bila je ona koja se u srpnju 1995. godine dogodila u Slovačkoj, kada je poginulo 17 osoba.

I.M.
Foto: ORF

Pročitajte više