U bazenu na Šalati pronađen leš muškarca s utezima na nogama

U OLIMPIJSKOM bazenu na zagrebačkoj Šalati jučer je s utezima na nogama pronađen leš muškarca čiji identitet još nije utvrđen, doznaje se u policiji.

Glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja izjavila je da policija nema nikakvih novih saznanja o lešu.

Mrtvo tijelo prevezano je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se najkasnije do sutra obaviti obdukcija i pokušati utvrditi pokojnikov identitet, kazala je.

Dodala je da bez preciznijih podataka o smrti i identiteta mrtvog muškarca policija ne može pokrenuti ozbiljniju istragu.

Prvi policijski korak biti će pregledavanje prijava nestalih osoba, kazala je, napomenuvši kako postoji i mogućnost da pokojnik nije sa zagrebačkog područja.

Tijelo nepoznatog mrtvog muškarca pronađeno je jučer oko 13,50 sati u otvorenom olimpijskom bazenu ŠRC Šalata, prilikom godišnjeg pražnjenja i čišćenja bazena. Leš, na kojem su nastupile opsežne truležne promjene, pronađen je u vodoravnom položaju, a oko zglobova nogu nalazio se višestruko zavezan konop s metalnim utezima. Svaki uteg je težio oko deset kilograma, a na tijelu nisu uočene druge vidljive ozljede, navodi policija.

Nagađa se da je tijelo u bazenu, koji je zatvoren tijekom zime, moglo biti i duže vrijeme jer je voda bila mutna i prljava, pa nije moglo biti ranije uočen.

Mediji navode da je riječ o muškarcu srednjih godina, jače tjelesne građe koji je bio u potpunosti odjeven, no u odjeći nisu nađeni nikakvi identifikacijski dokumenti.

Pročitajte više