U BiH pronađena djevojčica (5) iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U autobusu na graničnom prijelazu Brod bosanskohercegovačka policija identificirala je petogodišnju djevojčicu iz Njemačke, žrtvu međunarodne trgovine ljudima, priopćili su iz Tužilaštva BiH.

"Tužitelj iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobusne linije na graničnom prijelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima", poručili su.

"Poduzimamo aktivnosti da bismo je vratili majci"

Djevojčica je u pratnji stranog državljanina putovala redovnom autobusnom linijom. On je po nalogu tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a ona smještena u sigurnu kuću.

"Navedena djevojčica nalazi se u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije te je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužiteljstvom i policijom u Wiesbadenu u Njemačkoj. Poduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci", poručili su iz Tužilaštva.
 

Pročitajte više