U BiH u potresu poginula djevojka, stijena joj pala na kuću

Detalj iz Mostara Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

JEDNA osoba je umrla u općini Stolac od posljedica potrresa. Riječ je o djevojci rođenoj 1994. godine. 

Prema navodima iz Županijske bolnice dr. Safet Mujić, preminula je djevojka E. S. (1994). Ona je u teškom stanju dovezena na odjel hitne medicinske pomoći. Sovezena je bez pulsa, tlaka i praktično bez znakova života. Liječnici su je pokušali reanimirati, no nije bilo spasa. Njezini roditelji su lakše ozlijeđeni, naveli su iz bolnice.

Do nesreće je došlo kada se zbog potresa na obiteljsku kuću u mahali Kukavac u Stocu obrušila stijena.

Roditelji i sestra djevojke su lakše ozlijeđeni, javio je Dnevni avaz, dodajući da se ispred bolnice okupila shrvana rodbina djevojke. 

Iz Doma zdravlja u Stocu nam je rečeno da su imali i veći broj građana sa napadom panike.

Ljudi u Mostaru istrčali na ulice

Epicentar potresa bio je u istočnohercegovačkoj općini Ljubinje, koja je 19 kilometara istočno od Stoca. Iz tamošnje Policijske uprave su za Hinu rekli da nemaju dojave o ljudskim žrtvama.  

„Nemamo dojava o ugroženima ili žrtvama. Na starijim zgradama vjerojatno ima oštećenja, ali je mrak pa je teško i vidjeti. Ima oštećenih automobila“, rekao je službenik u policijskoj upravi Ljubinje.

Načelnik Općine Ljubinje Stevo Drapić rekao je da je pričinjena materijalna šteta na stambenim objektima i općinskim zgradama te da službe Civilne zaštite provjeravaju stanje na terenu.

U Mostaru je veliki broj uznemirenih građana istrčao na ulice jer su se objekti snažno tresli, a sve je trajalo dulje vrijeme.

Obrušilo se više crijepova na ulice te dimnjaka, a zabilježene su i štete na automobilima. 

Federalni seizmološki Zavod objavio je večeras je jačina potresa u hipocentru koji se dogodio na 5 kilometara dubine iznosio 5,6 stupnjeva Richtera, dok je intenzitet u epicentru bio VII stupnja Mercallijeve ljestvice. Takvi potresi svrstani su u kategoriju vrlo jakih potresa od kojih nastaje rušenje i razaranje uz znatne štete na namještaju u kućama. Ovaj se potres osjetio u većem dijelu BiH i Hrvatske. 

 

 

 

Pročitajte više