U Bijeloj kući kažu da je Trumpu bolje, nadaju se da će ga danas pustiti iz bolnice

Foto: EPA

PREDSTOJNIK Ureda Bijele kuće Mark Meadows izrazio je danas optimizam da bi predsjednik Donald Trump mogao tijekom dana biti otpušten iz bolnice jer mu se zdravstveno stanje popravlja.

U izjavi za Fox News Meadows je rekao da će liječnički tim procijeniti Trumpovo stanje tijekom jutra. "I dalje smo optimistični da će se moći vratiti u Bijelu kuću kasnije tijekom današnjeg dana", navodi se u pisanoj izjavi.

Trump je rano ujutro objavio gotovo 20 tvitova, većinom o predsjedničkim izborima u studenom.

Ima dosta neodgovorenih pitanja

Neki aspekti njegove bolesti i dalje su nejasni. Liječnici su objavili da mu je zasićenost krvi kisikom dva puta pala i da je najmanje jednom dobio kisik. Imao je povišenu temperaturu, ali nije rečeno koliko.

>> Ovo su ključna pitanja o Trumpovoj bolesti na koja nema odgovora

Njegov liječnik Sean Conley rekao je da liječnički tim očekuje nove nalaze funkcije njegovih pluća. Trump dobiva steroid koji se inače daje u teškim slučajevima te petodnevnu terapiju antivirusnim lijekom remdesivirom. Dobio je i koktel antitijela.

Trump je u vojnu bolnicu Walter Reed nedaleko od Washingtona smješten u petak.

U nedjelju je nakratko izišao iz bolnice i provozao se automobilom kako bi pozdravio pristaše okupljene ispred bolnice.

Često nije nosio masku u javnosti

Liječnički tim povremeno iznosi optimistične ocjene o njegovu zdravstvenom stanju, zbunjujući time javnost, posebice ako se tomu doda odbijanje Bijele kuće da ulazi u pojedinosti.

Trump često nije nosio masku u javnosti i sudjelovao je na velikim skupovima.

Nije još utvrđeno kada se točno zarazio.

Potvrđeno je da je pozitivan u četvrtak, a samo nekoliko sati prije toga sudjelovao je na skupu za prikupljanje novca u New Jerseyju.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Donalda Trumpa instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Donald Trump

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više