KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Bjelovaru umrla žena (33), imala je koronu i komplikacije nastale zbog dijabetesa

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

NACIONALNI stožer objavio je kako je u posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo 8 ljudi, a među njima je i ženska osoba rođena 1987. godine. Radi se o najmlađoj žrtvi koronavirusa u Hrvatskoj. 

Žena je umrla u Općoj bolnici Bjelovar.

"U Općoj bolnici Bjelovar preminula je ženska osoba u životnoj dobi od 33 godine, pozitivna na test na SARS-CoV-2. Radi se o preminuloj pacijentici s teškim komorbiditetom s multiplom rezistentnom bakterijom (MRSA) i teškim osteomijelitisom sa znakovima sepse kao komplikacijama dijabetesa - osnovne bolesti kod preminule", potvrdio je za Index ravnatelj bjelovarske bolnice prim. Ali Allouch, dr.med. 

Jučer umrla 39-godišnjakinja

Ovaj podatak stigao je nakon jučerašnje vijesti da je u Zagrebu umrla 39-godišnjakinja (1981.) koja je preminula u KB-u Dubrava. Index je doznao kako je imala teške autoimune bolesti od kojih se liječila u drugoj bolnici te je prije pet dana prebačena u KB Dubrava, a do danas je bila najmlađa žrtva zaraze koronavirusom.

Covid joj uzrokovao upalu pluća

"Radi se o bolesnici koja se od ranije liječila od teških autoimunih bolesti. U Kliničku bolnicu Dubrava je premještena iz druge zdravstvene ustanove 14. 10. 2020. g. zbog upale pluća uzrokovane virusom SARS CoV-2", odgovorio je Indexu ravnatelj KB-a Dubrava prof.dr.sc. Srećko Marušić.

Brat preminule žene oglasio se jučer na Facebooku, napisao je kako je uzrok smrti krvarenje.

"To mi je sestra, bila je jako bolesna, imala je problema s jetrom, a organi su joj otkazivali, a ne nikakva korona. Uzrok smrti je što je iskrvarila", napisao je na Facebooku.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više