U bombaškom napadu na autobusni konvoj kod Alepa poginulo najmanje 126 ljudi

Foto: FAH

BROJ mrtvih u bombaškom napadu na prepuni autobusni konvoj kod Alepa dosegnuo je najmanje 126, među kojima je 68 djece, u najsmrtonosnijem takvom slučaju u Siriji u skoro godinu dana, objavio je u nedjelju Sirijski opservatorij za ljudska prava. 

Sirijski spasioci iz civilne zaštite rekli su kako su odnijeli najmanje 100 trupala s mjesta subotnje eksplozije koja je pogodila autobuse u kojima su bili šijitski stanovnici koji su čekali da prijeđu iz pobunjeničkog na vladin teritorij prema dogovoru o evakuaciji između dviju zaraćenih strana.

Opservatorij čije je sjedište u Britaniji rekao je kako se očekuje da će broj žrtava i dalje rasti.

Ubijeni su većinom stanovnici sela al-Foua i Kefraya u pokrajini Idlib, ali su među njima i pobunjenički borci koji su čuvali konvoj, rekao je Opservatorij.

U konvoju 5000 ljudi

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad za koji su mediji naklonjeni Damasku rekli kako ga je izveo bombaš samoubojica u automobilu.

U konvoju je bilo najmanje 5000 ljudi među kojima civili i nekoliko stotina provladinih boraca kojima je bio zajamčen siguran izlazak iz dvaju šijitskih sela koja su pod opsadom pobunjenika.

Prema dogovoru o evakuaciji, više od 2000 ljudi, uključujući i pobunjeničke borce, dobili su jamstvo za siguran izlazak iz Madaya, grada blizu Damaska koji su opkolili vladine snage i njihovi saveznici.

Pročitajte više