u Cavtatu konferencija sredozemnih zemalja o audio-video kulturi

Deseta godišnja skupština audiovizualne kulture zemalja Sredozemlja počela je danas u organizaciji Hrvatske radiotelevizije u hotelu Croatiji u Cavtatu.

Na trodnevnome skupu sudjeluje više od 300 stručnjaka koji se bave audio-video kulturom, od radija do filma. Sudionike skupa pozdravio je ministar kulture Antun Vujić, koji je među ostalim istaknuo da su u novome hrvatskom zakonodavstvu predviđeni instituti koji osiguravaju bolji položaj elektroničkih medija.

Privremeni ravnatelj HRT-a Mirko Galić, govoreći o stanju na HRT-u, istaknuo je da je ta kuća u velikim tehnološkim i programskim promjenama jer uvodi digitalnu tehnologiju i prilagođava se kriterijima javne televizije i radija. Sve to, dodao je Galić, potrebno je učiniti kako bi se Hrvatska radiotelevizija približila vodećim europskim televizijama.

Tri dana stručnjaci će raspravljati o mnogim temama kao što su, primjerice, televizijska koprodukcija, radio, žene Mediterana i kultura. Najavljene su i radionice o tv-magazinima, razmjeni vijesti i suradnji festivala, a održat će se i nekoliko okruglih stolova.

Pročitajte više