U centru Zagreba sa zgrade pao ogroman komad fasade

Foto: Index

U CENTRU Zagreba se sa zgrade odlomio velik dio fasade, javljaju nam čitatelji. Sve se dogodilo oko 19 sati, a fasada se odlomila sa zgrade u Draškovićevoj ulici. Iz zagrebačke policije su potvrdili da imaju zaprimljenu dojavu o nastaloj situaciji te da je policijska provjera u tijeku. "Bili smo na mjestu događaja i nema ozlijeđenih", rekli su nam iz PU zagrebačke. 

Komadi fasade već neko vrijeme padaju sa zagrebačkih zgrada. Podsjetimo, dio fasade se sredinom kolovoza urušio sa zgrade u Jurišićevoj ulici u središtu Zagreba, pri čemu nije bilo ozlijeđenih. Radilo se o zgradi na adresi Jurišićeva 6 na kojoj su nedavno počeli radovi obnove od posljedica potresa. 

Tinejdžer prošle godine završio na šivanju glave

Tinejdžeru (16) je prošle godine komad pročelja pao na glavu. "Šetala sam sa svojim kumčetom Gundulićevom i u prolazu nam je pao komad fasade na glavu. Ja sam dobro prošla, bio je samo udarac bez nekih gorih posljedica, no on je završio na Rebru na šivanju glave, bila je CT obrada, ali uglavnom vrlo neugodna situacija. Imali smo sreće u nesreći", rekla je Valentina Vrbanc za Novu TV.

U prvi mah nisu ni shvatili što se dogodilo. "Prvo sam pomislila, kako su nastavili padati komadi fasade i prašine, da je opet potres, pa sam ga povukla sa strane. No kako je to prestalo, kad je prestalo, sjeli smo na terasu kafića i pričekali dolazak hitne pomoći. Njegovo lice bilo je puno krvi, kapalo je po podu, odjeći, zbilja neugodno", dodala je Vrbanc.

Osim u centru, fasade padaju i u Vrbanima

U pomoć su im pritekli prolaznici, među njima i jedan liječnik, a naišao je i policajac. "Ja sam bila opisala događaj, a kako je u međuvremenu naišla hitna pomoć, mi smo otišli i rastali se", dodala je. U zgradi s koje se odlomio dio pročelja nalazi se gradski Ured za obrazovanje. Na mjestu događaja nalaze se i nadzorne kamere.

>> VIDEO Fasadna ploča pala sa zgrade u Zagrebu, skoro ubila ljude u kafiću

Krajem prošle godine pala je fasada sa zgrade u zagrebačkim Vrbanima i zamalo pogodila ljude u kafiću. Zgrada s koje su pale ploče bila je oštećena u petrinjskom potresu, a u haustoru, u kojem se nalazi ulaz u vrtić, 2019. srušili su se strop i metalna konstrukcija koja ga je držala. 

U Vrbanima su također pale fasadne ploče sa stražnje strane zgrade Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Tada nitko nije bio ozlijeđen.

Pročitajte više