U četvrtak o povjerenju ministru vanjskih poslova Vuku Draškoviću

SKUPŠTINA državne zajednice Srbija i Crna Gora u četvrtak bi, kako je najavljeno, trebala razmotriti prijedlog Srpske radikalne stranke za izglasavanje nepovjerenja ministru vanjskih poslova državne zajednice Vuku Draškoviću, zbog njegove izjave da je na Kosovu za vrijeme režima Slobodana Miloševića provođeno etničko čišćenje nad Albancima.

Drašković je tu - po radikalima "potpuno neprihvatljivu i politički katastrofalnu"- izjavu dao nakon nedavnog susreta u Beogradu s britanskim ministrom za europska pitanja Dennisom MacShaneom, a skupštinska rasprava je nedavno bila odgođena zbog nedostatka kvoruma i Draškovićeva odsustva iz zemlje.

Ponovno stavljanje na dnevni red pitanja o povjerenju ministru vanjskih poslova najavio je u srijedu predsjednik Skupštine Zoran Šami.

Potporu prijedlogu radikala najavila je samo Socijalistička partija Srbije, dok je dobivanje potpore zastupnika crnogorskog izaslanstva za sada neizvjesno. U krugovima vladajućih stranaka u Srbiji ne očekuje se da će inicijativa radikala dovesti doista i do smjene ministra vanjskih poslova.



(Hina) xttag ybr

Pročitajte više