U dobojskom zatvoru stražari izgubili kontrolu nad zatvorenicima, trojica ranjenih

GRUPA od pedesetak zatvorenika dobojskog Okružnog zatvora razoružala je jučer zatvorske čuvare i s oružjem se popela na krov zatvora prijeteći da će pucati na svakoga tko im se približi, javljaju tamošnji mediji.

Kako prenose Nezavisne novine, pobuna je počela u ranim jutarnjim satima, a istu je, prema neslužbenim informacijama, izazvao sukob između dvojice Bošnjaka i jednog Srbina. Unatoč tome, iz srpskog ministarstva pravde demantiraju da je do nereda došlo zbog sukoba na nacionalnoj osnovi. Nakon toga jedan je Bošnjak uspio razoružati stražara te počeo pucati na muškarca srpske nacionalnosti. Kaos je nastao nakon što su se sukobile dvije skupine zatvorenika.

Uslijedio je zajednički napad na članove osiguranja, koje su zatvorenici ubrzo savladali.

Čuvari su, kako nadalje javljaju mediji, kontrolu nad zatvorenicima izgubili oko 14 sati,  objekt su nakon toga blokirale jake policijske snage, a na mjestu događaja našli su se i pripadnici specijalnih snaga MUP-a RS. Prema nekim informacijama, u blizini zatvora primijećeni su i snajperisti.

Zatvorenici su polupali stakla na objektu i popeli se na krov s namjerom da ga zapale, no u tome nisu uspjeli. Trojica su zatvorenika, prema dosadašnjim informacijama, ozlijeđena u sukobima.

Foto:Nezavisne.com

Pročitajte više