U Dubrovniku otvoren obnovljeni hotel Hitlon Imperijal

U Dubrovniku je danas otvoren obnovljen hotel Hilton Imperial, prvi hrvatski hotel u međunarodnom hotelskom lancu Hilton International.

Hotel raspolaže sa 147 soba, od čega 8 apartmana, 6 dvorana za sastanke kapaciteta 12 do 34 mjesta te velika dvorana koja može primiti 260 osoba. Zapošljava 130 osoba.

Radovi na projektiranju hotela Hilton Imperial, koji je teško stradao u srbo-crnogorskoj agresiji, počeli su odmah nakon ratnih razaranja 90-tih godina. No radovi na obnovi službeno su počeli 1. veljače 2002. godine. Glavni projektant obnove hotela je dubrovački arhitekt Stjepo Butijer i njegova tvrtka Alfaplan.

Hotel Imperial najstariji je dubrovački hotel te je bio prvi moderno uređeni hotel u Dubrovniku, a otvoren je još 1897. godine.

Nakon što je novoobnovljeni hotel blagoslovio župnik župe Sv. Andrije don Jozo Njavro, okupljenima je pozdravio kapetan Ante Jerković predsjednik Uprave Dubrovačke brodarske tvrtke "Atlantska plovidba", koja je večinski vlasnik hotela.

On je predstavio partnerstvo "Atlantske plovidbe" i Hiltona koje je dovelo do obnove najstarijeg i jednog od najljepših dubrovačkih hotela.

Inače, svečanost otvorenja hotela predviđena je za dva mjeseca, 1. srpnja, kako je uobičajeno u Hiltonovoj praksi da hotel prvo započne s radom, uhoda svoje poslovanje i tek nakon toga priredi prigodnu svečanost.

(Hina) xhspa ysp

Pročitajte više