U dva dana više teških nesreća u Slavoniji. Dvoje mrtvih, pet teško ozlijeđenih

Ilustracija: FAH

U SAMO dva dana, 21. i 22. rujna, na vukovarsko-srijemskom području dogodile su se prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale, pet je osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene, piše Glas Slavonije

Dan 21. rujna, koji se obilježava kao Dan bez poginulih u prometu, ipak je uzeo svoju žrtvu. U teškoj prometnoj nesreći u Vođincima kod Vinkovaca smrtno je stradala 50-godišnjakinja i to zbog kombinacije neprilagođene brzine i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Samo dan poslije, 22. rujna, 61-godišnji vozač iz Vrbanje sletio je s ceste između Vrbanje i Otoka, što je rezultiralo smrtnim ishodom. Njegova suvozačica iz Soljana, 46-godišnjakinja, pritom je lakše stradala. Istog dana dogodile su se još dvije teške nesreće. U sudaru dva vozila, oko 16:40, na cesti između Cerne i Babine Grede u županjskom kraju, teško su stradala oba vozača i dvoje putnika.

Nekoliko preživjelih je teško ozlijeđeno

Među teško ozlijeđene ubrajaju se i 23-godišnji pješak kojeg je "zahvatila" traktorska prikolica, 69-godišnjak iz Vodica koji je svojim vozilom udario u drvo te 48-godišnjak, čije je vozilo uslijed sudara s drugim vozilom odbačeno u kanal.

Policija upozorava na važnost korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige te navodi kako svrha pojasa i kacige nije izbjegavanje kazne, već zaštita vlastitog života.

Pročitajte više