U eksploziji na PMF-u ozlijeđen profesor Barišić

PROFESOR Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Slaven Barišić ozlijeđen je u eksploziji kućišta računala, do koje je došlo pritiskom na gumb za paljenje, no policiji još nije poznat razlog eksplozije.

"Još nije poznato zbog čega je računalo eksplodiralo, a razlozi se utvrđuju", kazao je poslijepodne glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.

Dodao je da je policija na mjestu nesreće obavila očevid kojim je utvrđeno tek da je do eksplozije došlo kada je akademik Barišić u svom kabinetu Odjela za fiziku u zgradi Prirodoslovno-matematičkog fakulteta na Bijeničkoj cesti pritisnuo gumb za paljenje računala.

Nakon eksplozije koja se dogodila nešto iza 8 sati ozlijeđeni se sam odvezao do Traumatološke klinike, gdje je operiran zbog ozljeda potkoljenice lijeve noge, šake i podlaktice lijeve ruke te lijeve strane glave.

U Traumatološkoj klinici Hina doznaje da je Slaven Barišić uspješno operiran te da nije u životnoj opasnosti.

Mencer izrazila zabrinutost zbog eksplozije na PMF-u u kojoj je ozlijeđen prof. Barišić

Rektorica Sveučilišta u Zagrebu Jasna Helena Mencer izrazila je zabrinutost zbog jučerašnje eksplozije računala od koje je na svom radnom mjestu na Prirodoslovno matematičkom fakultetu ozbiljno ozlijeđen profesor Slaven Barišić.

Zaželjevši brzi oporavak profesoru Barišiću, rektorica Mencer u današnjem priopćenju navodi kako s nestrpljenjem i zainteresiranošću očekuje rezultate policijske istrage.


Profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Slaven Barišić ozlijeđen je u eksploziji kućišta računala, do koje je došlo kada je pritisnuo gumb za paljenje.

U policiji navode da još nije poznato zbog čega je računalo eksplodiralo i da je istraga u tijeku.

Nakon eksplozije koja se dogodila jučer nešto iza 8 sati, ozlijeđeni profesor Barišić sam se odvezao do Traumatološke klinike, gdje je operiran.

U klinici se doznaje da je uspješno operiran te da nije u životnoj opasnosti.

Index.hr/Hina

Pročitajte više