U eksplozijama u Varaždinu i Pakracu dvojica ozlijeđenih: Branitelja uspjeli izvući živog iz kuće sravnjene sa zemljom, bombu bacio i prije nekoliko godina!

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

JUTROS je oko 8 sati u obiteljskoj kući u Augustinčićevoj ulici u Varaždinu došlo do snažne eksplozije. Iako je kuća srušena do temelja, 46-godišnji vlasnik kuće koji je u trenutku eksplozije bio sam u kući, preživio je. Zasad nema službenih informacija o uzroku eksplozije. Očevid je u tijeku.

Do eksplozije je jutros došlo i u obiteljskoj kući u Pakracu. Eksplodirao je plin. Stradao je muškarac koji je s teškim opeklinama prevezen u bolnicu u Zagreb.

Još se ne zna uzrok eksplozije kuće u Varaždinu, oštećeno i desetak susjednih kuća


Varaždince je jutros, nekoliko minuta prije 8 sati, uznemirila eksplozija. Načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec je rekao da je u kući bila jedna muška osoba, koja je srećom ostala živa. Kako javlja eVaraždin, od jačine eksplozije popucala su i stakla na okolnim objektima, i to u krugu od pedeset metara od eksplozije.

Sve nadležne službe - djelatnici Hitne medicinske pomoći, policije, poduzeća Termoplin i vatrogasci, izašli su na teren. Iz PU varaždinske izvijestili su kako je kuća srušena do temelja, a nekoliko susjednih kuća je oštećeno. Iako je eksplozija bila snažna, iz kuće koja je sravnjena sa zemljom, muškarca koji je ondje živio izvukli su živog, ali s teškim opeklinama.

Izvukli ga iz ruševina kupaonice, bio je pri svijesti

Vatrogasci su u kući pronašli živog muškarca, kojeg su izvukli iz ruševina kupaonice, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, Ivica Labaš. "Uspjeli smo ga iznijeti van. On je razgovarao s nama, a bio je pri svijesti kad ga je odvezla Hitna pomoć", rekao je Labaš. U kući nije bilo nikoga osim muškarca kojeg je ubrzo s mjesta događaja odvezla hitna pomoć.


"Danas oko 8 sati OKC Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu građanke da je došlo do eksplozije kuće u Augustinčićevoj ulici u Varaždinu. Kuća je u potpunosti srušena, a također je prilikom eksplozije oštećeno desetak susjednih kuća. Pregledom ruševine po djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Varaždin, pronađena je muška osoba, za koju je utvrđeno da se radi o 46-godišnjem vlasniku kuće. Muškarac je pri svijesti i potvrdio je da u kući nije bilo drugih osoba, a on je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Očevid na mjestu događaja obavit će županijska državna odvjetnica u suradnji s policijskim službenicima", rekla je Marina Kolarić iz odnosa s javnošću varaždinske policije.

Posljednjih dana prijetio kako će dignuti kuću u zrak zbog neriješenih obiteljskih problema oko vlasništva?

Kako Radio Varaždin neslužbeno doznaje, riječ je o bivšem hrvatskom branitelju. Navodno je posljednjih dana prijetio kako će dignuti kuću u zrak zbog neriješenih obiteljskih problema oko vlasništva kuće.

Iako se eksplozija kuće čula u cijelom Varaždinu, najviše su šokirani susjedi iz okolnih ulica kojima su porazbijana stakla na prozorima i oštećene kuće. Svi su bili vidno uznemireni i uplašeni.

Prije nekoliko godina bacio bombu pred redakcijom Varaždinskih vijesti


Kako doznaje Media servis, muškarac koji je živio u kući u Augustinčićevoj ulici u Varaždinu, koja je "odletjela u zrak", hrvatski je branitelj koji je prije nekoliko godina bacio bombu pred redakcijom Varaždinskih vijesti.

Na mjesto događaja je stigao i ratni izvjestitelj Ivica Dolenec. "Pretpostavio sam da je on jer je on prije četiri godine bacio ručnu bombu pred Varaždinske vijesti koja srećom nije eksplodirala. Poznavajući situaciju iz Vukovara, kad vidim kuću ovako srušenu, pretpostavljam da ne može biti plin. Kada je krov dolje, onda je to nešto drugo puklo", kaže Dolenec.

Branitelj koji je raznio kuću u Varaždinu bio je vozač zapovjednika obrane Vukovara Branka Borkovića - mladog jastreba, javlja eVaraždin.

U Pakracu najvjerojatnije eksplodirala plinska boca

Rano jutros u Pakracu je došlo do eksplozije u obiteljskoj kući. Jedna osoba je teško ozlijeđena, a brzom intervencijom policije, izbjegnuta je veća tragedija, rekla je glasnogovornica Policijske uprave požeško - slavonske Ivana Radić.

"Jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena, a riječ je opekotinama. Ta obiteljska kuća je u blizini policijske postaje pa su policijski službenici jako brzo intervenirali. Dva policajca su iznijela osobu iz obiteljske kuće u kojoj se dogodila eksplozija", rekla je Radić.

U tijeku je policijski očevid, nakon čega se znati uzrok požara. Pretpostavlja se da je eksplodirala plinska boca.

Pročitajte više