U HDZ-u krenuo lov na potpise za kandidaturu za šefa stranke



U HDZ-u je krenuo kandidacijski postupak za prikupljanje potpisa za kandidaturu za šefa stranke. Novog predsjednika stranka će birati 17. srpnja po načelu jedan član - jedan glas, odlučila su tako jučer najviša stranačka tijela...

Kandidacijski postupak počeo je teći jučer, svatko tko se želi kandidirati mora u idućih 10 dana prikupiti 5000 potpisa, a svaki član stranke može potpisati svakom kandidatu, pojasnio je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Dodao je da će se drugi krug izbora za predsjednika HDZ-a, ako nitko od kandidata u prvom krugu ne osvoji više od 50 posto glasova, održati 24. srpnja.

"Dakle idemo po tom načelu jedan član, jedan glas, birat će se samo predsednik stranke i ja sam uvjeren da u tom procesu unutarstranačke utakmice, odnosno unutarstranačkih izbora da ćemo iznjedriti najkvalitetnijeg kandidata ili kandidatkinju koji će ili koja će predstavljati HDZ u budućnosti i koji će ili koja će biti mandatar ili mandatarka za sastav nove hrvatske Vlade", poručio je Brkić. Novinare je zanimalo hoće li se on kandidirati za predsjednika stranke.

"Vrijeme će vam dati odgovor", rekao je.Slično je odgovorila i potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić koja se također spominje kao jedna od mogućih kandidata.

"Pa ništa ne odbacujem", poručila je Maletić.Iako se i njegovo ime spominjalo Domagoj Ivan Milošević jasno je poručio.

"Ja ću ostati glavni tajnik, posao glavnog tajnika je da provede fer i poštene izbore za novog predsjednika HDZa i, nadamo se, budućeg hrvatskog premijera", rekao je Milošević.Kandidaturu je tako za sad najavio samo europarlamentarac Andrej Plenković. U javnosti se kao mogući kandidati spominju: Oleg Butković, Miro Kovač, Tomislav Tolušić, te Darko Milinović.

Pročitajte više