KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Hrvatskoj nema novooboljelih od koronavirusa, jedna žena preminula

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U POSLJEDNJA 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Hrvatskoj, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. 

U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, na respiratoru je preminula jedna osoba, ženskog spola, rođena 1944. godine kojoj je tijekom ove hospitalizacije postavljena sumnja na limfoproliferativnu bolest.

Ukupno preminule 104 osobe

Testirano je ukupno 68.514 osoba, od toga 247 u posljednja 24 sata.

Ukupan broj oporavljenih je 2121, što je 8 više u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 10 osoba, od toga su na respiratoru 2 pacijenta. 

Ukupan broj preminulih je 104 osobe, javljaju.

Beroš javio da nema oboljelih na Zaraznoj

Ministar Beroš se oglasio na Twitteru i poručio kako na Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević nema hospitaliziranih zbog koronavirusa.

Ministar je uz ove informacije pohvalio zdravstveno i nezdravstveno osoblje te poručio kako dalje treba nastaviti oprezno.

Posljednji slučaj prije dva dana

Podsjetimo, stožer je prekjučer objavio kako imamo jednu novozaraženu osobu s područja Koprivničko-križevačke županije koja je stigla letom iz SAD-a.

U Croatia Airlinesu su za Index potvrdili da je osoba o kojoj je riječ u Hrvatsku stigla letom Croatia Airlinesa OU413 Frankfurt – Zagreb 31. svibnja 2020. godine. Na navedenom letu bilo je 66 putnika i 5 članova posade, a Stožer je u međuvremenu pokušao pronaći sve putnike prema podacima koje je dostavio Croatia Airlines.

Krunoslav Capak je sinoć za Index potvrdio kako su locirani svi putnici s leta te kako je samo dio njih u samoizolaciji, objasnio je i zašto.

"Svi su locirani, čovjek je cijelo vrijeme nosio masku i nije išao na WC i zato su samo dva reda ispred i iza njega u samoizolaciji. Dobili smo spisak svih putnika, kao i spisak članova posade i pratimo situaciju, ali potrebe nije bilo za samoizolacijom. Sve je pod kontrolom, mislimo da se ništa neće dogoditi", rekao je za Index Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Pročitajte više