KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Istri četiri razreda osnovne škole u samoizolaciji

Ilustracija: PIXSELL

NOVIH deset slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri, dok su od jučer učenici četiri razreda iz četiri istarske osnovne škole u samoizolaciji nakon što je utvrđeno da su učitelji bili pozitivni.

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 439 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno deset novozaraženih osoba. Kod sedam osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe", naveli su iz Županijskog stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalaze tri osobe.

Od jučer se oporavilo 15 osoba, trenutno je u Istri 120 aktivnih slučajeva zaraze, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1712 osoba. U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 78 osoba, tri više nego jučer, a od toga se devet osoba nalazi u respiracijskom centru.

U samoizolaciji je 80-ak djece

Prema informacijama iz istarskog stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata učenici četiri razreda razredne nastave iz četiri osnovne škole u Istri morali su u samoizolaciju nakon što su četiri učitelja došla u školu sa simptomima te je utvrđeno da su pozitivni.

"Nažalost, zbog ova četiri slučaja od jučer imamo osamdesetak djece u samoizolaciji. Stoga još jednom apeliramo na učitelje, djecu i roditelje da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i da ostanu kod kuće ako primijete da imaju simptome nalik na prehladu ili virozu", istaknuo je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

"Budimo odgovorni i čuvajmo sebe i ostale. Stoga upućujem još jedan apel da svi zajedno budemo svjesni ozbiljnosti situacije jer se već i do sada znalo događati da mnogi imaju simptome i odlaze raditi ili u javni prostor. Nažalost, to se dogodilo i jučer u četiri škole u Istri unatoč našim brojnim apelima", poručio je Kozlevac.

Pročitajte više